Endermologie

Huid,Nagels En Schoonheidsbehandelingen

WAAROM ENDERMOLOGIE - CELLULITIS BEHANDELING?

Cellulitis, ook wel eens sinaasappelhuid genoemd, is een hardnekkig probleem, waar weinig aan te doen is. Toch hebben de meeste vrouwen (ongeveer 90 %) op sommige plekken op hun lichaam in min of meerdere mate last van cellulitis. Het ontstaat vooral op de dijen, benen en billen. Cellulitis komt vooral voor bij vrouwen en wordt vaak als een cosmetisch probleem ervaren. et stapelt zich op in de onderhuidse vetcellen.

De vetcellen zijn verbonden aan bindweefsel, dat weer vast zit aan de opperhuid. Als de vetcellen spanning zetten op het bindweefsel, wordt de huid naar beneden getrokken, waardoor putjes in de huid ontstaan. Het bindweefsel krijgt onvoldoende bloed en voedingsstoffen, waardoor het verhardt en stug wordt. Cellulitis lijkt een beetje op de putjes in de schil van een sinaasappel, vandaar de term sinaasappelhuid.

Een sinaasappelhuid wordt voor een belangrijk deel veroorzaakt door hormonen, maar ook je lifestyle en voedingspatroon spelen een rol. Helaas is cellulitis niet te verhelpen met sporten en diëten. Het gewicht en vetpercentage van een vrouw staat niet in verband met het voorkomen van cellulitis. De cellulitis wordt door endermologie minder zichtbaar en kan zelfs helemaal verdwijnen.

Vochtophoping (oedeem)

Oedeem is de aanwezigheid van vocht op plaatsen in het lichaam waar vocht normaal niet of nauwelijks aanwezig is. Er kan in één bepaald deel, één orgaan of over het hele lichaam sprake zijn van oedeem. Oedeem is te herkennen aan het kuiltje dat achterblijft als er gedurende tien seconden met de duim druk is uitgeoefend op gezwollen weefsel.

Verslapte huid

Met het verstrijken van de jaren verslapt de huid. Dit geldt voor: armen, buik, billen en benen. Door de plaatselijke bloedsomloop te stimuleren kan Endermologie de troficiteit van het bindweefsel verbeteren en daarmee dus ook het uiterlijk en de veerkracht van de weefsels. Dit geldt ook voor een verslapte huid, als gevolg van zwangerschap en dieet.

Behandeling

Al deze problemen worden voornamelijk behandeld met endermologie. Dit is een niet-operatieve techniek, waarbij de diepe bindweefsellagen worden gemasseerd. Het verharde bindweefsel wordt uitgerekt, zodat dit elastischer wordt en de bloedtoevoer kan worden hersteld.

Sei Bella Nieuwsbrief

Huid,Nagels En Schoonheidsbehandelingen

Krijg Als Eerste Alle Speciale Aanbiedingen!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang onze laatste nieuwtjes en acties!

Contact Info

Openingsuren

  • Maandag - Zaterdag
  • Enkel op afspraak
  • Zon- en feestdagen gesloten